Mapa ekosystému je hotová

V rámci projektu Focus on Impact sme začali sériu rozhovorov s cieľom preskúmať potreby tých, ktorí sa angažujú v oblasti udržateľnosti, naučiť sa niektoré osvedčené postupy a položiť základy rozmanitej komunity. Hovorili sme s odborníkmi s bohatými vnútroštátnymi a medzinárodnými skúsenosťami v oblasti udržateľnosti, ktorí síce pochádzajú z rôznych prostredí, ale už roky sa podieľajú na zvyšovaní udržateľnosti hospodárstva a spoločnosti v rámci podnikov, financovania, grantov, budovania ekosystémov alebo občianskych/sociálnych podnikateľských aktivít.

Diskusie potvrdili, že v oblasti udržateľnosti a vytvárania sociálnych/environmentálnych vplyvov existuje mnoho nedostatkov, s ktorými sa stretávame pri našej každodennej práci. Jedným z najdôležitejších problémov bola chýbajúca komunita, ktorý je prekážkou novej spolupráce, nových nástrojov a metód, nových osvedčených postupov a spoločného jazyka medzi sektormi.

Mapa zobrazuje ekosystém, ktorý združuje podobne zmýšľajúcich ľudí, zobrazuje osvedčené postupy, metódy a nástroje, ktoré už fungujú a ktoré by sa mohli v budúcnosti zaviesť. Systém zahŕňa aj tých, ktorí sú v súčasnosti menej efektívni alebo účinní v procesoch vytvárania sociálnych, environmentálnych a ekonomických hodnôt, alebo ktorí sú vylúčení z miestnych, regionálnych, národných a medzinárodných sietí, hoci by ich tam ich poslanie zaradilo.

Viac o mape …

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.