Elkészült az Ökoszisztéma térkép

A Focus on Impact projekt keretében indítottunk el egy beszélgetés sorozatot, melynek keretében körbejártuk a fenntarthatóság iránt elkötelezettek igényeit, megismertünk néhány jógyakorlatot, illetve leraktuk egy sokszínű közösség alapjait. Olyan szakemberekkel beszélgettünk, akik a fenntarthatóság területén komoly hazai és nemzetközi gyakorlattal rendelkeznek, és akik – bár eltérő háttérből érkeznek – a gazdaság és a társadalom fenntarthatóbbá tételében vesznek részt évek óta, vállalati, finanszírozói, támogatáspolitikai, ökoszisztéma építő, vagy civil/társadalmi vállalkozói szerepben.

A beszélgetések során megerősítést nyert, hogy a fenntarthatóság és társadalmi/környezeti hatásgenerálás területén számtalan hiánnyal kell szembenéznünk, napi munkánk során is. Ezek közül az egyik legfontosabb a közösség hiánya volt, amely akadályozza újabb együttműködések kialakulását, új eszközök és módszerek, illetve jógyakorlatok megismerését, illetve egy közös, szektorokon átívelő nyelvezet kialakulását is.

Az összeállított térkép egy olyan ökoszisztémát mutat, mely a hasonlóan gondolkodókat gyűjti össze, már működő és a jövőben elindítható jógyakorlatok, módszerek, eszközök ábrázolásával. Emellett a rendszer azokat is beemeli, akik ma még kevésbé hatékonyan, ill. eredményesen vesznek részt társadalmi, környezeti, gazdasági értékteremtési folyamatokban, vagy éppen kimaradnak a helyi, regionális, országos és nemzetközi hálózatokból, holott missziójuk alapján ott lenne a helyük.

Tovább a térképről …

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.