SigniFinance

A Fórum Régiófejlesztési Központ a Focus on Impact projekt keretében a nemzetközi szakemberekkel közösen kialakított Ökoszisztéma térképből és a projekt keretében elvégzett fókuszcsoport-lekérdezésekből és mélyinterjúkból kiindulva kialakította új szolgáltatói csomagját, mely a társadalmi hatást finanszírozó egyének, önkormányzatok, valamint kis- és középvállalkozásokat célozza meg, és mely szolgáltatói csomag a SIGNIFINANCE nevet kapta.

Inspirálunk

A „Felvidéki zebra” podcast keretében, mely a dél-szlovákiai társadalmi misszióval megvalósító szervezeteket és egyéneket céloz meg, a hatásorientált finanszírozás és erőforrások biztosítása kiemelt témaként szerepel majd. A podcast 2023. szeptemberében indul és a Focus on Impact projekt keretében felvett beszélgetéseket is tartalmazni fogja.

Személyes találkozókon, megbeszéléseken és különböző eseményeken beszélünk a hatásorientált finanszírozásról. Tovább folytatjuk olyan egyénekkel és kis- és középvállalkozásokkal a beszélgetéseket, akik már valamilyen módon támogatnak misszió vezérelt szervezeteket.

Hálózatosítunk / Közösséget építünk

A jól működő hálózatok elősegítik a misszió orientált szervezetek, vállalatok, önkormányzatok, állami szervek és egyének együttműködését. Ez az együttműködés lehetőséget teremt az új ötletek megfogalmazására, tapasztalatcserére, valamint a tudás és az erőforrások megosztására. Mindezek újszerű megoldásokhoz vezetnek a társadalmi és környezeti problémákra.

A SigniFinance program keretében a Fórum Intézet a hatásfokuszú filantrópokat célozza meg a következő szolgáltatásokkal:

 • Összeköti a szlovákiai magyar közösséget finanszírozó hatásfokuszú filantrópokat rendszeres, zárt körű találkozók keretében.
 • Összeköti ezeket a filantrópokat egyéb hasonló szlovákiai és nemzetközi csoportokkal.
Szolgáltatásokat nyújtunk

A hatásfokuszú filantrópoknak a következő szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • Stratégiai tervezés:
  • Segítünk megtalálni a témát, melyben pozitív társadalmi vagy környezeti hatást szeretnének elérni és a víziót, hogy milyen legyen ez a hatás.
  • Segítünk megfogalmazni a filantróp stratégiát.
 • Célcsoportok meghatározása:
  • Segítünk megtalálni a filantróp stratégiához leginkább illő misszió orientált szervezete(ke)t.
 • Hatásmérés:
  • Elvégezzük az eddigi támogatások értékelését.
  • Megtervezzük és lemérjük a hatásorientált támogatások hatását.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.