A hatásmérésről

Milyen az egyszerű, közérthető és hiteles társadalmi és környezeti hatás kommunikáció? Mi a szerepe a szektorközi együttműködésekben? Hogyan lehet a meglévő és széles körben ismert és elfogadott keretrendszereket felhasználni és mégis személyesnek, egyedinek maradni?  

A beszélgetés során a Fruit of Care társadalmi vállalkozás mutatja be a Focus on Impact projektben kifejlesztett hatás rendszerét. A FRUIT OF CARE 2010 óta hidat képez a vállalatok és a társadalmi vállalkozások, illetve civil szervezetek között. Biztosítja, hogy az utóbbiak termékei, mint céges ajándék termékek eljussanak a vállalatokhoz. A FRUIT OF CARE értékajánlata kettős, egyrész jóminőségű termékeket (gourmet, kézműves és kozmetikai) értékesít ajándék és ajándékcsomagként, másrészt a termékeket készítő, az ajándékcsomagokat összeállító különböző hátrányos helyzetű emberek számára pozitív hatást ér el, jövedelmükhöz és társadalmi integrációjukhoz hozzájárulva. 

A FRUIT OF CARE az új társadalmi hatás módszertana az ENSZ fenntartható fejlesztési célok (SDG-k) alapján épül fel és az ESG keretrendszerekkel kompatibilis, segítve a vállalati partnerek és a társadalmi ügyeket megvalósító szervezetek közötti kommunikációt és megértést. Az FRUIT OF CARE hatás rendszerének fontos eleme, hogy a fenntarthatósági célok mellett bemutatásra kerüljön a hátrányos helyzetűek életében bekövetkezett változás is, a vásárlók személyes történeteiken érzékelhessék, hogyan járultak hozzá vásárlásukkal a pozitív és személyes változáshoz. 

A podcastben a társadalmi vállalkozás vezetője Jakab Áron és az új módszertan kidolgozásában résztvevő Majoros Zsuzsanna beszélgetnek a társadalmi hatásmérés trendjeiről, korlátairól, illetve bemutatják az új módszertant. Ezt követően pedig a FRUIT OF CARE két beszállítója, illetve az ott dolgozók mutatkoznak be. Mesélnek a szervezet pozitív közösségi hatásairól, a dolgozók pedig saját történetükön keresztül mesélnek a pozitív hatásokról. 

Résztvevők: 

Moderátor:

  • Jakab Áron, a FRUIT OF CARE alapítója és fenntarthatósági szakértő 
  • Majoros Zsuzsanna, társadalmi hatás szakértő 

Társadalmi vállalkozások: 

  • Steiner Petra, Elfogadás Sütöde Szociális Szövetkezet
  • Mácsi Istvánné, Trizsi Ízek Start Mezőgazdasági és Szolgáltató Szociális Szövetkezet
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.