Nem álom a jó példa: cég és társadalmi fókuszú szervezet együttműködése

Fenntartható, aktív társadalmi szervezet és nyitott, befogadó cég – látszólag ennyi a jó gyakorlat kulcsa, ám a valóságban ennél összetettebb a kérdés. A Decathlon és az Igazgyöngy Alapítvány együttműködése jó példa a szektorok közötti kooperációra.

A sportáruházban kínált tornazsákot ugyanis egy társadalmi vállalkozásban készítik, amelynek célja a mélyszegénység és a generációs szegénység felszámolása. “Ez a tornazsák a Szuno társadalmi vállalkozásban  készült, ami hátrányos helyzetű embereknek teremt munkahelyet egy kis zsákfaluban” – olvasható az üzenet a tornazsák zsebében. Gulyás Marianna a Decathlon munkatársa a Focus on Impact kerekasztal beszélgetésén elmondta, hogy fontosnak tarják a társadalmi felelősségvállalást, amely a gyakorlatban is megjelenik. A vállalat támogatja a munkatársai ilyen jellegű tevékenységét, talán ennek is köszönhető, hogy mindenki szívügyének érezte a zsákfaluban működő társadalmi szervezet ilyen bevonását.

Marosváry Dorottya az Igazgyöngy Alapítvány kommunikációs vezetője közölte, hogy 2010-ben Toldon létrehoztak egy sokrétű felzárkóztatási programot, amelynek része a közösségfejlesztés és társadalmi vállalkozás – ez a Szuno, ami romani nyelven álmot jelent. 

Egy álom megvalósítását igazolja a vágyott együttműködés is, amely egy látogatásból indult Toldon, ahol a Szuno működik. Rövid időn belül kirajzolódott, hogy egy sportnap megszervezése helyett mélyebbre nyúlnak majd az áruház és a szervezet együttműködésének szálai. Elég volt “megálmodni és megvalósítani” a jó ügyet, amire vevő volt a sportáruház vezetése és a Szuno is tejesíteni tudta a felé támasztott elvárásokat.

A Szunonak pedig nem csak stabilitást, hanem fejlődési lehetőséget is hozott az együttműködés. “Nagyon sokat kellett fejlődnünk a projekt során, de így lehet – új projektben és fejlesztésekben gondolkodhatunk, új munkatársakkal, mert van egy stabilitás, amit ez a folyamat adott nekünk” – mondta Dorottya.A Decathlon és az Igazgyöngy együttműködésének ismertetése más vállalkozások és szervezetek számára is inspiráló lehet.

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.